Sóder rendelés, árak

Sóder - mire jó?

Sóder nélkül nem lehet megfelelően masszív betont keverni, noha ezen felül egy sor más egyéb munkához alkalmazható az építőiparon belül, de fontos kiemelni, hogy kizárólag a szemcsemérete dönt arról, hogy pontosan mire használják fel, vagyis milyen beton készülhet belőle, egyáltalán alkalmas-e efféle munkálatokra.

Általánosságban elmondható, hogy minél finomabb szemcseméretű sódert választunk, azt annál aprólékosabb munkálatokhoz alkalmazhatjuk, vagyis minél vaskosabb, minél erősebb betonra van szükségünk, annál durvább ömlesztett anyagot kell vásárolnunk. 

Kétszer rostált apró szemű sóder

A legfinomabb szemcsemérettel rendelkező, a dupla rostálásnak és osztályozásnak köszönhetően pedig a legapróbb sódertípus, melynek felhasználására általában a különféle belsőépítészeti látványmunkák során kerül sor. Közkedvelt például végleges aljzatfelületek kialakításakor, de vakolóhabarcsok készítéséhez, sőt misungokhoz, valamint különféle simító- és kiegyenlítő betonfelületekhez is ideális választás. Mivel rendkívül apró szemű sóderről van szó – általában a 0-4 milliméteres szemcsenagyságot soroljuk ide –, ezért közel hasonló állaggal rendelkezik, mint a homok, aminek jóvoltából térkövek alapjához és fugázáshoz is kitűnően használható.

Egyszer rostált apró szemű sóder

Ez a sódertípus hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, mint a kétszer rostált változat, azonban nagyobb kavicsok is megtalálhatók már benne, hiszen szemcsemérete 0-8 milliméter közé sorolható. Főként aljzatkialakításra használják,  a lakáson belül aljzatproblémák orvoslására, vagy vakolatok javítására, de nagyobb térkövek lerakásához és fugázásához szintén megfelelő választás, akárcsak például vékonyabb  járdák betonozásához vagy díszkertek kialakításához.

Normál sóder

A normál sóder 0-16 milliméteres szemcsenagyságú, mely az általános betonozási munkálatok esetében a leggyakoribb választás. Itt már a nagyobb kövek is megtalálhatók, éppen emiatt pedig a több centiméteres vastagságú betonrészek is kialakíthatók a segítségével. Kitűnő emiatt alapokhoz, de járdákhoz és lépcsőkhöz szintén nagyon gyakran alkalmazzák. Használható még talajfeltöltéshez, járdák és feljárók kialakításához is.

Osztályozatlan sóder

A legváltozatosabb szemcseméretekkel rendelkező ömlesztett anyag, melynek melyben 0-tól 24 milliméterig találhatunk kisebb-nagyobb kőzeteket. Jó választás, ha házat alapozunk, vagy egy leendő garázs aljzatkialakításán fáradozunk. De töltéshez, feljárókhoz, beállókhoz, térkövek alapozásához  szintén alkalmas lehet.

Sóder árak, megrendelés

Sóder árakat tekintse meg itt!

Kérje azonnali árajánlatunkat e-mailben vagy telefonon!

Sóder, homok, föld, murva, kulékavics, megrendelése, szállítása.

BOBCAT rakodógép kölcsönzése bővebben itt!

Konténeres sitt-lom-szemét-építési törmelék szállítása, megrendelés bővebben itt!

Kérje azonnali árajánlatunkat e-mailben vagy telefonon!