Kavics rendelés, árak

mosott kavics rendelés, ár

Mi az a kulé kavics és mire jó?

A kulé kavics a folyami kavics egyik típusa, mely főként kvarcból és kvarcit szemcsékből áll, ami kizárólag a természet formált esztétikailag elragadó, gömbölyded formákká az évmilliók során. Erre a kavicstípusra éppen ezért a sima, kellemes tapintású felület a jellemző, méghozzá szürkés és barnás színárnyalatok társaságában, ami a származási helyétől is függ. A kulé kavics is a természet ajándéka, ezáltal az esetek többségében folyókból, folyamokból vagy tavakból bányásszák, de a közös pont, hogy nem földalatti bányákból származik, mint a sóder. Nem tartalmaznak agyagot, sem homokot vagy apróbb köveket.  A 20 és 40 milliméter közötti átlagos szemcsemérettel rendelkező tisztított folyami kavicsot szinte minden esetben kulé kavicsnak nevezzük.

 

Hol alkalmazható a kulé kavics?

Az ömlesztett termékek között alighanem a kulé kavics az egyik legjobb és legtermészetesebb megjelenésű, ami nem meglepő, hiszen semmilyen utómunkát, mosást vagy zúzást nem alkalmaznak rajta, a szépen csiszolt felületét ugyanis a víz koptatómunkája alakította ki évmilliók során. Éppen emiatt a kulé kavicsot sok esetben alkalmazzák dekorációs célzattal, így például díszkertekben, virágládákban, nagyobb kaspókban, de akár még lakásokban is. Sokszor találkozni vele kisebb kertekben lépegetőként vagy talajtakaróként, ami nemcsak jó megjelenésének, hanem csiszolt, puha felületének is köszönhető, hiszen garantáltan nem szúrja meg vagy nem sérti fel sem az ember, sem a háziállatok lábát.

A díszítés mellett azonban a kulé kavics felhasználása gyakorlatias jelleggel is történhet, hiszen nem árt tudni róla, hogy egy rendkívül jó vízelvezető tulajdonságokkal rendelkező termékről van szó. Emiatt sokszor használják vízelvezetőkben a ház körül, az árkokban, a szivárgókban, a csatornákban, valamint egyéb olyan területeken, ahol elengedhetetlen a makulátlan vízelvezetés. A kulé kavicsot ugyanis nem lehet tömöríteni, ezért a köztes rések nagyon könnyen és gyorsan elvezetik a vizet úgy, hogy közben nem marad utánuk sár, és a föld sem tud megsüllyedni. Ahol tehát a belvíz vagy a beázás komoly problémákat okoz, ott a kulé kavics ilyen formában történő alkalmazása óriási segítséget jelenthet megfelelő kialakítás esetén.

Kavics árak, megrendelés

Kavics árakat tekintse meg itt!

Kérje azonnali árajánlatunkat e-mailben vagy telefonon!

Sóder, homok, föld, murva, kulékavics, megrendelése, szállítása.

BOBCAT rakodógép kölcsönzése bővebben itt!

Konténeres sitt-lom-szemét-építési törmelék szállítása, megrendelés bővebben itt!

Kérje azonnali árajánlatunkat e-mailben vagy telefonon!