Murva rendelés, árak

kerti murva rendelés, ár

Murva - mire jó?

A murva az egyetlen olyan kőzettípus, melynek felhasználása dekorációként is lehetséges. Főként a kisebb szemcseméretű murva a fehéres-szürkés árnyalata miatt önmagában vagy kiegészítő célzattal alkalmazva egyaránt nagyon dekoratív megjelenéssel rendelkezik, miközben kiváló színtartása mellett a tartósság, a vízelvezetés és az ülepedés tekintetében is pozitív jellemzőkkel rendelkezik.

Vízelvezetőnek

Bár az egészen apró szemű murvák csak kisebb vízelvezetők kitöltésére alkalmasak a ház körül, azonban a nagyobb árkokban vagy olyan helyeken, ahol jelentős mennyiségű esővíz zúdulhat végig, a közepes, illetve nagyobb szemcsemérettel rendelkező típusok alkalmazhatók nagyobb sikerrel. A nagyobb darabok tömörítés nélkül megfelelően szellősek maradnak, ezáltal még évek múltán is kiválóan alkalmasak maradnak vízelvezetőként.

Járdának, autóbeállónak, parkolónak

A legtöbb esetben járdák, autóbeállók, parkolók, felhajtók és egyéb hasonló feladatot betöltő felületek fedéseként találkozhatunk a házak körül murvával. Nem véletlenül, hiszen a kellemesen fehér árnyalata képes feldobni, elegánsabbá és mutatósabbá tenni a környezetet, mindemellett pedig egy olyan masszív és tartós felületet képez, aminél nem kell aggódnunk többé például a sár vagy a pocsolyák miatt. Az autóval használt felületek esetében azért különösen előnyös, mert változó szemcseméret esetén kiváló tömörödési jellemzőket vonultat fel, vagyis közel olyan szilárd felület jön létre, mintha lebetonoztuk volna, ellenben a szürke és rideg betonfelülettel ellentétben a murva tiszta és barátságos hatást kelt. Sőt mi több, megfelelő ágyazással és alapokkal attól sem kell tartanunk, hogy fű vagy más gaz nő a feljárónkra és a járdánkra. Szegélyekkel ráadásul kiválóan kordában tartható a leterített murvaréteg, ezáltal nagyon könnyű minőségi és látványos munkát végezni vele.

Díszkertben színesítésnek

A kisebb szemcseméretű hófehér murva dekorációs célzattal is nagyon látványosan alkalmazható a ház körüli díszkertekben. Különösen jól mutat örökzöldek között, de ízléses sziklakertek, kis kerti járdák és kellemes hangulatú tavak kiegészítőjeként is szolgálhat, sőt mi több, akár kaspókba töltve kiemelheti növényeinket, bizonyos fajoknál pedig még az öntözést is megkönnyíti. Használható járdák díszítéseként, lépegetők közötti térkitöltőnek is.

Murva árak, megrendelés

Murva árakat tekintse meg itt!

Kérje azonnali árajánlatunkat e-mailben vagy telefonon!

Sóder, homok, föld, murva, kulékavics, megrendelése, szállítása.

BOBCAT rakodógép kölcsönzése bővebben itt!

Konténeres sitt-lom-szemét-építési törmelék szállítása, megrendelés bővebben itt!

Kérje azonnali árajánlatunkat e-mailben vagy telefonon!